Šípkový džem s vanilkou, Extra džem méně sladký

Plná chuť šípků s vanilkou

Úžasný šípkový džem! Výrazná chuť šípků je zjemněná vanilkou. Jemňoučká konzistence, je mnohonásobně pasírovaný.

V roce 2017 získal nejvyšší ocenění v podobě 3 hvězdiček na prestižní celosvětové soutěži Great Taste ve Velké Británíí.

Extra džem méně sladký.

Složení: šípky, cukr, citrónová šťáva, citrusový pektin, vanilkový lusk.

Na 100 g džemu bylo použito 110 g šípků. 100 g džemu obsahuje 52 g cukru (včetně cukrů z ovoce).

Šípky jsou hodně ceněny kvůli vysokému obsahu vitamínu C. V džemu bych ho ale kvůli vaření asi příliš nehledala. Šípky jsou ale doslova nabité i dalšími zdraví prospěšnými látkami. Obsahují spoustu antioxidantů (karotenoidy, polyfenoly, flavonoidy, leukoantokyaníny a další), ze kterých některé (např. lykopén) jsou pro naše tělo naopak lépe využitelné uvařené. Šípky se kvůli vysokému obsahu všech těchto antioxidantů doporučují jako prevence rakoviny a taky pro zdraví srdce a oběhového systému. Často jsou také zmiňovány pro svoje protizánětlivé účinky jako pomoc při reumatické artritídě a dalších artritických nemocech a bolestech. Šípky obsahují beta-karotén, který, jak známo, se v našem těle mění na vitamín A. Nejnovější výzkumy ukazují, že betakaroten/vitamín A může být velmi prospěšný při léčbě astmatu (a dokonce chronické obstrukční plicní nemoci) tím, že dokáže regenerovat poškozené plicní buňky. Nezapomínejte ale, že vitamín A je rozpustný v tucích, takže pod šípkový džem propašujte trochu čerstvého másla a ideální kombinace (i chuťová) je na světě!

160 g  140   94 ks expedice do 1 týdne
220 g  180   101 ks expedice do 1 týdne
Množství: ks