Šípkový džem s vanilkou, Extra džem méně sladký

Plná chuť šípků s vanilkou

Úžasný šípkový džem! Výrazná chuť šípků je zjemněná vanilkou. Jemňoučká konzistence, je 5x pasírovaný přes 3 kaskádu různých sít.

Šípky jsou hodně ceněny kvůli vysokému obsahu vitamínu C. V džemu bych ho ale kvůli vaření asi příliš nehledala. Šípky jsou ale doslova nabité i dalšími zdraví prospěšnými látkami. Obsahují spoustu antioxidantů (karotenoidy, polyfenoly, flavonoidy, leukoantokyaníny a další), ze kterých některé (např. lykopén) jsou pro naše tělo naopak lépe využitelné uvařené. Šípky se kvůli vysokému obsahu všech těchto antioxidantů doporučují jako prevence rakoviny a taky pro zdraví srdce a oběhového systému. Často jsou také zmiňovány pro svoje protizánětlivé účinky jako pomoc při reumatické artritídě a dalších artritických nemocech a bolestech. Šípky obsahují beta-karotén, který, jak známo, se v našem těle mění na vitamín A. Nejnovější výzkumy ukazují, že betakaroten/vitamín A může být velmi prospěšný při léčbě astmatu (a dokonce chronické obstrukční plicní nemoci) tím, že dokáže regenerovat poškozené plicní buňky. Nezapomínejte ale, že vitamín A je rozpustný v tucích, takže pod šípkový džem propašujte trochu čerstvého másla a ideální kombinace (i chuťová) je na světě!

160 g  140   54 ks expedice do 1 týdne
220 g  180   100 ks expedice do 1 týdne
Množství: ks